Motala den 4 JULI - 7 JULI 2013

 

Husbilsimporten AB

http://www.husbilsimport.se/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilderna ovan...

 

 

 

 

Motala staden vid vattnet

 

Vid det som kallas Platens punkt satt han, Baltzar von Platen när han ritade den karaktäristiska solfjädern som formar stadsbilden i vår underbara stad.

 

Som boende vid Vättern och Nordens största insjöbad med ett vatten som bjuder på 17 meters siktdjup så har man svårt att offra vattnen på att kyla VW motorer.

 

Under Sveriges industrialisering byggdes tidigt det upp som skulle komma att kallas "den Svenska industrins vagga" Motala Verkstad.

 

Än i dag har Motala Verkstad en mycket stark ställning inom den tunga industrin i Europa med renoveringar av tåg, tillverkning av den kända strålkniven samt tung bearbetning av stora föremål så som propelleraxlar till varvsindustrin.

 

Över ett halvt decenium har det också tillverkats radio och TV i Motala, genom Luxor som har haft en otrolig resa i den elektroniska världen från dom tidigaste radioapparaterna till senaste satellit teknologin. Många i vår äldre befolkningsskara kan vittna om radio sändningarna som länkades ut till Europa via Motala "Stockholm-Motala".

 

 

För den som känner att man vill veta mer om Motala med omnejd, historia och kultur ...

 

Besök våra fina och stämningsfulla museér,

t.ex. Motala motor muséum med fantastiska miljö displayer som tar dig tillbaka i tiden eller varför inte titta in på Göta kanal museét som också ligger vid hamnen

 

Ett besök vid vätterns strand och Varamobaden rekomenderas starkt, det är trots allt nordeuropas största insjöbad.

 

Ett besök på Turistbyråns hemsida för mer information rekomenderas

 

 

Copyright ® 2009 Motalatraffen.se

Motalaträffen 

Boxerträffen vid Vättern